Jag avskyr storhelger!

Fy och tvi och usch för storhelger. De sista åren har jag mer och mer kommit att avsky storhelger och allt beror på att jag under flera år lurades att tro på något som inte var sant. Storhelger är till för att umgås och vara tillsammans med den man står allra närmast. Innan jag träffade honom tyckte jag att storhelger var det bästa som fanns och speciellt Julen. Nu är Julen något som jag helst skulle önska att den inte fanns. Jag skulle helst resa bort och komma tillbaka när Julen var över, eller sova och vakna och så var det vardag. Nu går ju inte det så det är väl till att bita ihop, som min mamma skulle ha sagt. - Det är bara att bita ihop, tror du att jag har haft det så lätt då, skulle hon ha sagt. Nu säger hon ingenting, nu sitter hon och ropar hjälp på ett serviceboende. Stackars hon! Och stackars jag som avskyr, nästan hatar storhelger. När kvällen kom åkte jag och sprang på  Pace. Fem kilometer i 200m intervaller, totalt slut men tyckte inte att det räckte så jag trampade på trampmaskinen i 20 min. Inte nöjd ändå men då fick jag blodsmak i munnen så jag åkte hem och stekte fläskkotletter som jag åt med spenat. Inte ett dugg gott, bara mat. Livet är trist, så är det i dag. Fick i alla fall fart en stund så jag dammsög och torkade golven, kändes som ett stordåd. I morgon ska jag till Bergslyckan och smörja selar och köra Helge. Har inte träffat Helge på några dagar så det är väl på tiden att nån kommer och sjunger för honom!

Inte fullt så brokig dag!

Klev upp halv sju för att åka till Gävle på möte med gruppen i landstinget. Bra och konstruktivt. Trevlig lunch på ny restaurang mitt emot landstingshuset. Hem med tåget och var jätte trött men kunde inte somna. Tankarna for runt hela tiden och ron kunde inte infinna sig så jag fick nöja mig med att blunda och försöka hålla ledsenheten borta. Kände tårarna bränna bakom ögonlocken och fast jag försökte att inte tänka så bara vällde sorg och ledsenhet fram. Fick svälja och svälja och bara önskade att resan hem skulle gå fort. Hem och bar in ved och kollade mailen. Sven-Erik var extra snabb den här gången med att svara och åter igen har han godkänt mina svar. Nu har han skickat kursbrev 3 så det är bara att ta tag!
Till förvaltningshuset och möte om den politiska organisationen. Ingalill Fahlström höll i mötet och gjorde det med bravur.
Hem straxt efter nio, tände i kakelugnen, svarade på en del mail och skrev sen en stund i dagboken, ledsen, ledsen, ledsen!


Brokig dag!

Hade lite sovmorgon i dag så jag passade på att läsa i alla mina politiska handlingar. Ibland undrar jag om jag är riktigt klok (haha, det har jag ju papper på att jag inte är, affekthämmad stod det på sjukintyget) som år ut och år in läser politiska handlingar? Vanliga människor skulle förmodligen inte stå ut särskilt länge med att sitta på möten och dessemellan läsa och söka argument som visar att det jag har valt att tycka håller om jag skulle bli emotsagd.  Tiotåget till Gävle för att träffa oppositionsrådet Alf. Passade på att under resan läsa ur boken Familjeterapins grunder och hann hälften av det jag hade tänkt läsa. Bra prat med Alf och sen hem på tåget och andra hälften av Familjeterapins grunder. Snabbt hem och bytte om till stallkläder och åkte till Bergslyckan. Hasse hade nästan selat färdigt så det var bara att spänna för och sticka iväg. Vi körde tillsammans uppför Kolsvedjabacken två gånger och både Helge och Gnidde var skapligt trötta när vi kom tillbaka.
Hem och bytte om igen för att åka på Pace och träna. Det var tre veckor sedan sist men jag stretade på i fem km och sen tjugo minter på trampmaskinen, fullständigt och totalt slut blev jag!
Hem och tände i kakelugnen, fryser ofta nu för tiden. Plockade fram uppgifterna till familjeterapins grunder och körde igång med svaren. Tycker faktiskt själv att jag är duktig. Pratade en snabbis med Oscar, han rolig det lilla livet. På en intervju i tidningen om vilken hans bästa kökspryl är, svarade han: Kan jag säga Titti? Och det var ju precis vad han sa!
Nu ska jag fortsätta med min uppgift så jag kan skicka svaren till Sven-Erik innan jag går och lägger mig. Visst ja, har glömt att duscha efter träningen, ska göra det nu!
Glöm din oro för i morgon, låt i morgon bära den!

Vardag!

Så är det då måndag och vardag igen. I går var det ingen rolig dag. Var en stund till Emma under tiden den otroligt snälle Henrik bytte däck på min bil. Sen åkte jag hem och blev liggande hela dan, hela kvällen och slutligen hela natten. Avskyr söndagar, påminns om att jag är ensam och har ibland inte kraft nog att ta tag i mig själv och tänka positiva, livgivande tankar. I går var en sån dag. En sån dag när alla tankar är destruktiva och jag inte kan tro på en morgondag när jag kan känna glädje och lust att leva. I går var det med andra ord en riktig skitdag!
I dag är det en bättre dag. Har nyss kommit hem från Bollnäs där jag träffat en klasskamrat från min mentalskötarutbildning. Jag har inte träffat henne på 29 år och det var så kul och så givande. Stötte på henne på tåget för några veckor sedan och vi sa att vi bara måste träffas. Ofta när jag träffar någon som jag inte sett på länge blir det fraser och så kommer jag aldrig till skott och gör verklighet av orden, men den här gången gjorde jag det. Jag är jätteglad att jag tog kontakt och det känns som vi kommer att träffas fler gånger. Förra veckan ringde jag en klasskamrat från grundskolan och ev. ska vi träffas på fredag när jag ska till Stockholm på min terapi på "kliniken". Det var fyra veckor sen jag var ner och det ska bli skönt att träffa gruppen igen och då särskilt Andreas.
I kväll är det kommunfullmäktige. Det brukar inte vara alltför roliga tillställningar och ibland kan det nog bero på mig själv. Jag kan hugga rätt bra när jag tycker att saker och ting inte sköts på ett klokt och konstruktivt sätt, då kan jag ibland bli lite mongo och säga saker som jag inte skulle säga om jag var mer balanserad och mer mig själv.
Annars är jag jättenöjd med Bandyduellen, det blev bra och nu är det bara att utvärdera och göra det ännu bättre till nästa år. Men mest nöjd är jag över att den vidriga söndagen är över och att det åter igen är vardag!

In med ungarna på isen!

Jaha, så var då den första dagen på Bandyduellen avklarad. Invigningen flöt på fint, Mattias Olofsson sjöng så fint att tårarna kom, Marit pratade också fint, Charlys Bad, mean , yellow and green är så bra att den borde ligga på någon topplista och så då det allra bästa: In med ungarna på isen!!
Det är det bästa jag vet, fulla isen med små bandyknattar iklädda bandytröjor i gult och grönt. En del är så små att dom med nöd och näppe kan stå på skridskor, men viljan är desto större och på något vis tar dom sig fram. Dom är som humlorna, dom flyger fast dom egentligen inte kan! Några av kvällens ungar kommer att bli lysande bandystjärnor när dom blir stora, andra kommer att bli lysande på något annat. Låt oss bara hoppas att alla har tillräckligt kloka föräldrar, duktiga lärare och många kärleksfulla människor runt omkring sig. Då är chanserna mycket stora att alla kan bli tillitsfulla, trygga och glada människor som utforskar världen med kritiska och modiga ögon och som har styrkan att protestera när världen är kall och ogästvänlig. Jag tror faktiskt att "ungarna på isen" kan ha en avgörande roll i hur livet gestaltar sig för vissa av ungarna. Att få vara delaktig i något stort, i något mycket stort, som en invigning på en bandyarena en mörk höstkväll kan vara, när mamma, pappa, mormor och morfar, farmor och farfar, moster och faster, grannar och syskon står på läktaren och tittar, det kan faktiskt ha betydelse för hur livet ter sig, jag tror faktiskt att det kan vara så. Jag har ett minne från Höstfesten när jag var sex år. Pappa och jag stod på mejeritaket och såg på fyrverkeri, det var mörkt och stjärnklart och jag stod  där på mejeritaket och höll pappa i handen och kände mig som den viktigaste och mest älskade ungen i hela universum. Ibland, när min värld känns hård och tung och jag försöker hitta något som lyfter och bär, då kan jag minnas när jag stod där på mejeritaket med pappas starka, trygga hand runt min och då kommer känlan tillbaka, den att jag är värdefull, att jag är viktig. Och eftersom det är så för mig kan jag också tro att det spelar roll om ungarna får vara på isen eller inte. Det kan vara ett minne för livet och tänk att just jag ficka vara med om det i dag!


Splittrad !

Har alldeles för mycket att göra trots att farbror doktorn säger att jag ska ta det lugnt. Tror inte att jag är en sån som kan, eller kanske inte heller ska ta det lugnt. Skriver på det som ev ska bli en bok, mycket smärtsamt och jobbigt! Förbereder mig för att åka upp till IP och se till att det flyter på till i kväll, känner mig orolig om det kommer folk eller inte, bara att hålla tummarna.
Läser handlingar till två fullmäktigesammaträden, landsting och kommun och därtill budgethandlingar till nästa kommunstyrelse. Dom som inte har erfarenhet av politska uppdrag har nog ganske liten aning om hur mycket förberedelser och läsning det är inför varje möte. Många tror tydligen att det inte krävs något alls i tidsförberedelser och att alla politiker dessutom tjänar hiskeligt med pengar. Tänk så fel dom har!
Hoppas att det blir skapligt väder på söndag så det går att köra häst på banan, Hasse och jag ska i så fall köra tillsammans så det blir lite sprutt på hästarna!
Eftersom jag är förkyld har jag inte kunnat träna på ett tag och det börjar kännas, längtar efter löpbandet och trampmaskinen.
Har nyss kommit hem efter att ha hälsat på min mamma tillsammans med Emma och Nikki. Skus, sa mamma, skus! Och vi fattade ingenting så klart. Hon hittar ofta på egna ord och ibland blir det så dråpligt att det bara är att skratta åt eländet. Passade på att syta Nikki, hon sov och snusade och är världens mest underbara!
Ska försöka hinna titta lite på platsbanken och se om det kan finnas nåt jobb i dag som är menat alldeles speciellt till mig? Visst måste det vara så att någonstans där ute i finns ett jobb som ingen skulle passa bättre för än jag? Om sinnet är öppet och jag är modig nog kommer det snart att lösa sig. Världen är ändå en god värld, fast en del människor är riktigt dumma, jag vet i alla fall en!


Olycka!

I går hände det som inte får hända, en töm gick av när jag körde häst. Jag hade precis kommit ut på banan och Helge var oerhört pigg, han krumbuktade och var mer nervig än vanligt. Bara efter ett 50-tal meter rullade han över i galopp och jag fick hålla honom allt vad jag orkade. Pang ! Helt plötsligt går höger töm av och jag kan bara hålla honom med vänstertömmen. Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra men ropade åt honom och försökte lugna med rösten så gott jag kunde. Han vek av åt vänster, ner i diket, där det var nyröjt med halvmeter höga, vassa pinnar och massor men ris. Där blev det stopp för hela ekipaget, häst, vagn och jag själv. Han stampade, frustade och visade med all tydlighet att han tyckte det var fel att stå i diket. Jag försökte komma ur vagnen så fort jag någonsin förmådde, inte det lättaste med tjocka byxor och tjock jacka, tog mig fram i diket bland buskar, pinnar och ris och fick tag i grimman. Han stampade och försökte gå rakt fram i diket så jag ställde mig framför honom, klappade honom på huvudet och sjöng en stump som jag brukar sjunga för honom när jag är ledsen. Ganska snart lugnade han ner sig och stod så stilla, hela han skakade men han stod stilla. Jag försökte titta hur det såg ut med pinnar och ris och såg att det stack upp vassa pinnar lite här och där under vagnen. Framför honom var det ganska rent så när vi stått en stund och jag sjungit färdigt, tog jag honom i tyglarna och fick upp honom på banan. Där började han stampa och frusta igen och det syntes att han var rädd. Vad göra? Jag gjorde den enda jag kunde, sjöng en lång stund till och till slut stod han stilla igen. Då började jag leda honom , fick upp telefonen, ringde Hasse och Helge gick lugnt vid min sida hela banan runt och där mötte Hasse med nya tömmar. Vilken eskapad! Men det slutade lyckligt, mest tack vare att Helge är en så klok häst!

Förkyld onsdag

I dag ska jag försöka få iväg ett svar till Sven-Erik, som rättar mina svar i utbildningen. Det är ett klurigt avsnitt som kräver mycket eget tänkande och det går inte att hitta svaren i böckerna. Både kul och krävande. I dag är det frost på marken i Ljusdal men jag ska ändå ringa Hasse och höra om vi kan köra två hästar tillsammans när han slutat jobba. I går kväll strulade det till sig rejält när Henrik skulle byta däcken på min bil, helt plötsligt var muttrarna borta så jag måste hinna till gummiverkstaden och köpa nya. 
Tittade för en stunde sen på reprisen från SD´s landsdagar. Fy, och fy. En riktigt duktig retoriker pratade både länge och väl om hur dom ska gå tillväga för att komma in i riksdagen. Dom skulle arbeta hårdare än alla andra partier och "dom som är på den goda sidan" skulle naturligtvis få tillträde till landets högsta beslutande organ. Dom kommer att samarbeta med alla "som går dom till mötes" och var helt införstådda med att dom ev. kan få en vågmästarroll i riksdagen och i fler kommuner. Han prisade Astrid Lindgren och avslutade med "Sverige åt svenskarna och svenskarna för Sverige". Jag fick rysningar genom hela kroppen, mådde nästan illa och kanske allra mest för att jag tror att det finns många väljare som tycker precis som honom.
Jag hoppas att vi är tillräckligt många som genom solidaritet, värme och människokärlek kan mota bort allt som inte stärker allas vårt människovärde. Det sker inte av sig själv, det är upp till oss alla genom samtal och nu gäller det att inte tiga, nu gäller det att högljutt visa att vi inte tolelerar att människor kränks och förtrycks, varken i vårt land eller i något annat.

Snusade på Nikki, mitt nyaste barnbarn, en stund i går kväll. Har fortfarande hennes doft i näsan, trots förkylning.
hon är ett ljus i mörkret!

 

Glad Yvonne hos Robert på Radio Ljusdal

Så här glad var jag när jag var på Radio Ljusdal för en intervju!

Första Försöket

Jag är väl inte riktigt klok som försöker mig på det här med att starta en blogg fast jag egentligen inte vet hur man gör? Jag försöker ändå, om det strular till sig får jag be Emmas Henrik om hjälp, han är duktig och behändig, säger min mamma(:

Tycker att bokstäverna är så himla små, måste få hjälp att göra dom större!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0