Färdig!

Se hela bildenNu tar jag paus med mitt skrivande. 600 sidor som jag bett barnen och några trogna vänner läsa. Tänk så många timmar jag suttit vid datorn och skrivit med mina pekfingrar. Inte klokt egentligen!





Min pappa hade en skrivmaskin när jag var liten. En sån där svart ni vet som man måste trycka ner tangenterna hårt för att det skull bli nåt. Han skrev också med pekfingrarna, lyfte händerna högt och prickade allt som oftast rätt bokstav. Ibland skrev han fel och då blev han arg, drog ur papperet och knölade i hop det och kastade det på golvet.


Nu har jag lite abstinens för att jag inte behöver skriva längre. Nu är det bara att vänta på diverse synpunkter. Har redan fått en del. ros och ris lagomt fördelat.

Se hela bilden

Jag känner ett stort lugn och vet att nu kan det bara bli bättre och bättre.

Härlig känsla!


Moderaternas människosyn är olikt min!

 

Någon måtta får det väl va?

 

 

I Ljp den 11mars går moderaten Lasse Molin ut med ett försvarstal över att tre jobb i Tallåsen riskerar försvinna.

Jag vet inte om jag ska skratt eller gråta över moderaternas, så totalt inriktade fokus på att privata arbetstillfällen är bra och  kommunala arbetstillfällen är av ondo.

Moderaterna ondgör sig allt oftare över att kommunens organisation är så överdimensionerad att det med lätthet går att spara 30 miljoner kronor. När jag, och andra, frågat moderata företrädare hur besparingen ska gå till får vi inga svar.

För att göra besparingar av den storleksordningen krävs en minskning av 75-80 anställda. Det skulle betyda att 75-80 personer i Ljusdal skulle bli arbetslösa Det har nu moderaterna i Ljusdal inga problem med, det är bara lite administrativa förändringar som behövs, säger moderata företrädare i fullmäktige när förslaget las.

 Moderaterna påpekar alltid att vi måste få fler företag till Ljusdal, fler entreprenörer och att vi måste ge mer stöd till alla som vill starta nya och egna företag. Samtidigt som man hävdar detta kan man med en axelryckning föreslå att 75-80 offentliga arbeten försvinner. Privata arbeten är bra, kommunala arbeten är dåliga och ska bort blir kontentan av deras resonemang.

 

Att moderaterna värnar om en partikamrats företag är behjärtansvärt. När tre arbetstillfällen i den privata sfären försvaras med näbbar och klor och offentliga arbeten kan avlövas utan den minsta lilla känsloyttring visar det med all tydlighet hur moderat politik fungerar.

 

Ljusdal behöver alla arbetstillfällen vi kan få. Nya företag och branscher är välkomna hit och ska få den hjälp och det stöd de behöver för en etablering. I den frågan råder en total enighet i de politiska leden. Moderaterna försöker alltid hävda att dom är det enda allenasaliggörande partiet som värnar om jobb. Så är det nu inte. Det som skiljer moderaterna från mig, Vänsterpartiet och flera andra partier är att moderaterna så tydligt visar sitt förakt mot det som är offentligt drivet och prisar allt som är privat.

 

Det offentliga ska driva och sköta det som är nödvändigt för att ge innevånarna trygghet, utbildning och omsorg. I kombination med det privata näringslivet kan Ljusdals kommun

se till att arbetstillfällen blir kvar i Ljusdal och att nya tillkommer.

För Vänsterpartiet är det en fullständig självklarhet att det privata och det offentliga går hand i hand för att ta hand om de innevånare vi redan har och för att ge förutsättningar att ta emot nya.

 

Att tre arbetstillfällen i en partikamrats företag upprör Lars Molin är klart och tydligt. Att 75-80 personer kan bli arbetslösa i kommunal verksamhet, rör honom däremot inte i ryggen.

 

För mig är det en häpnadsväckande människosyn som nu tydliggör skillnaden mellan moderaternas Lars Molin och mig!

 

 



Hockeyförlust!




Hockeyförlust ! 

 

A-lagets säsong avslutades i lördags med en match mot Järvsö Hockey. Hockey spelas som bekant med puck och hockeyklubba och bandy med rund boll och särskild rundböjd klubba. Våra bandypojkar var i olika grad van att hantera andra redskap och därför gjordes en hel del, för oss på läktaren, roliga misstag. Skridskomässigt hade hockeylirarna inte speciellt mycket att komma med och det är väl kanske som det ska vara.

 

Ett trevligt initiativ av Järvsö Hockey som kanske kan bli ett årligt arrangemang. Tänkas kan att det även kunde bli spel med invanda redskap så att vi får revansch för en snöplig förlust?

 

Lightnings fanns på plats och stal hela inledningen med sin sång och sina ramsor. För mig var det en, som Idoldomarna skulle ha uttryckt det, en Halleluja-moment när ljuset i hallen släcktes och Lightnings röster ekade mellan väggarna.  Blödig som jag är, kom tårarna och när sen bandylirarna slog med sina klubbor i sargen, rann det minsann en liten tår nerför kinden.

 

När en publig stödjer sitt lag på det sättet visar det på delaktighet och gemenskap som är så speciellt för idrotten. I dom stunderna blir det så tydligt att idrotten förenar och att idrott har stor betydelse långt bortom de aktiva idrottarnas arena.

 Se hela bilden

All idrott har ett syfte i sig nämligen att människor får göra det som är kul och hälsosamt. Att sträva mot samma mål och hjälpa varandra att uppnå sin egen bästa prestation gör att lagidrott har en alldeles speciell roll att fylla. Alla i laget har en funktion och framgångar uteblir om inte alla lagdelar fungerar. Enskilda prestationer har stor betydelse men det krävs mer än så för att laget ska fungera som just ett lag.

 

Sportslig skicklighet i kombination med glädje och förnöjsamhet kan leda till oanade resultat. Jag tror med bestämdhet att den väg LBK beslutade följa för tre år sedan fortfarande är den rätta vägen.

 

Delaktighet och Föryngring leder till en spännande och utvecklande Framtid och det är

Givande att få vara en liten del i LBK´s nysatsning!

 

 

Yvonne Oscarsson

Ordförande i Ljusdals Bandyklubb

 


RSS 2.0