Tummen upp! Godkänd! Bandyvinst! Nikki!





Ytterligare en uppgift godkänd i min utbildning. Tummen upp för mig! Det var en lång och klurig uppgift så jag är ganska nöjd mde mig själv. Jag är inte så bra på att berömma mig själv, måste bli bättre på det!



Annars njuter jag fortfarande av vinsten i går. 8-2 mot serieledarna är så himla härligt! Alla gjorde sitt bästa och då är Ljusdals BK ett riktigt bra bandygäng. Tänk att få vara en del i det fantastiska arbete som så många lägger ner för att LBK åter ska bli ett elitlag. Det finns ingenting jag är så säker på att vi snart är i den högsta seien igen. Det är bara en fråga om när!

Emma Jonsson

Har träffat både Emma och Nikki i dag en stund på begravningsbyrån, Sötnosarna!

En snöig och härlig dag när det är skönt att jobba inomhus!

Ps. Men vad säger du nu Elin? 3 bilder!!


Moderaternas arbetslinje är bara bluff!

Moderaternas ”arbetslinje” gäller inte i Ljusdal!

 

Moderaterna i Ljusdal vill spara 30 miljoner i den kommunala förvaltningen. Det skulle innebära att 75-80 personer skulle mista sina arbeten. I både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige säger moderaterna att så menar dom inte. Obegripligt! Så blir det när man ska spara 30 miljoner.

Effektivisering, omorganisation, man får kalla det vad man vill men ska det sparas 30 miljoner så blir det på bekostnad av att 75-80 personer blir utan arbete. För mig rimmar det illa när moderaterna ständigt försöker få oss att tro att det är arbete som är det viktigaste för att få Sverige att rulla.

Men det kanske är så att moderaterna vet något som jag inte vet? Det kanske finns 75-80 arbetstillfällen i Ljusdal i det privata näringslivet som jag och andra fullmäktigeledamöter inte känner till? Om det är på det viset förstår jag bättre deras linje.

När kommunen nu ser över sin organisation för att göra den effektivare och bättre är det olyckligt om det skulle vara grundat på, från början bestämda sparkrav. Huvuduppdraget till kommunchefen är väl ändå att presentera ett förslag som innebär att kommunens förvaltning är anpassad efter innevånarantal och det uppdrag förvaltningarna har.

Uppdraget är att se till att innevånarna i Ljusdal får ut så mycket verksamhet som möjligt utifrån de beslut som politikerna beslutar och de skatteintäkter vi har. Det innebär också att de anställda i kommunen ska få ägna sig åt det dom är anställda för att utföra.

Lärare ska få möjlighet att vara just lärare, dom som arbetar inom omsorgen ska ges möjlighet att ta hand om våra medmänniskor, dom som är utbildade för att administrera olika uppgifter i kommunen ska få möjlighet att göra det under rimliga förhållanden o.s.v.

 Jag tycker att kommunchefen ska se över hela organisationen med de anställdas, verksamheternas och medborgarnas bästa för ögonen. Om det visar sig att det förslag han lägger fram till oss politiker innebär en viss nerdragning av personal får vi ta ställning till det då.

Tänk om han lägger fram ett förslag som skulle ge mer till innevånarna, ge roligare och mer kreativa arbetsuppgifter åt våra anställda? Och arma tanke. Tänk om han skulle lägga fram ett förslag som skulle kunna leda till att våra elever i kommunen får mer och bättre skola, våra omsorgstagare får mer och bättre omsorg, våra äldre skulle få ett bättre omhändertagande och bemötande?

Ja, jag är då inte den som skulle rösta ner ett sådant förslag även om det skulle innebära att kommunen inte skulle spara en enda krona. Och den värsta tanken av alla, i alla fall för moderaterna.

Tänk om han lägger fram förslag som skulle kunna visa att en effektivare förvaltning kan ge besparingar någon annanstans i kommunens kassa? Ja, då är han värd heder och respekt och kommer säkerligen att få Vänsterpartiets stöd för en förändring i den kommunala organisationen.

 


Lördagskonversation med Milla!



Vi startar vår lörsagsgemenskap med att tända ljus på kyrkogården.

-         Hej då pappa Hugo, säger jag när vi går därifrån.

-         Hej då pappa Hugo, härmar Milla. Nu åker farmor och jag hem. Puss, puss!

När vi kommer till Höga tänder vi marschaller och sätter utanför fönstret.  

-         Så här kan man göra när det är något speciellt, säger jag. Då kan man tända marschaller. Nu ser alla att vi har fest.

-         Har vi fest farmor? Frågar Milla

-         Jo, det tycker jag nog att vi har. För mig är det fest varje gång du kommer.

-         Jag tycker om dig ända till den röda lampan och tillbaka, säger hon och pekar på min röda rumslampa som hänger i vardagsrumsfönstret.

-         Och jag tycker om dig så långt som det går att tänka, svarar jag.

-         Nu går vi in och målar, säger Milla och så blir det.

-         Om du ritar en giraff och en noshörning åt mig så ska jag måla dom när jag får tid, säger hon.

-         Så bra, säger jag. När tror du att du kan få tid då?

-         Kanske på torsdag, säger hon.

Sen leker vi med ekorrar, dockan Saga, kaninen, nallar, hunden Sid och en hel hög med råttor med jätteråttan Bosse som pappan.

-         Kan du passa Sid en stund, frågar hon. Jag ska åka en sväng på semester.

-         Jo, det går väl för sig, svarar jag. Vart ska du åka då?

-         Jag ska åka till Söderhamn, säger hon. Men jag kommer tillbaka alldeles snart!

-         Det var tur, säger jag för annars så får jag längta så väldigt efter dig. Kom snart tillbaka!

-         Du behöver inte vara rädd, säger hon, jätteråttan Bosse kan leka med dig. Då blir du väl inte rädd?

-         Nej, då blir jag inte rädd, Det var omtänksamt av dig att lämna Bosse hemma från semestern.

På mitt lilla tv-bord ligger en liten tub salva.

-         Jag vill låna lite salva av dig farmor. Jag behöver smörja rumpan på Saga.

-         Så gärna, smörj du!

-         Tack farmor, nu får hon lufta rumpan lite så den blir rak och fin, säger hon.

-         Det blir bra, säger jag och skrattar. Gör det så blir den rak och fin.

-         Saga är lite sjuk förstår du, säger hon efter en stund.

-         Oj då, säger jag. Vad har då hänt?

-         Hon slog huvet bara, rätt in i väggen vet du!

-         Ojoj, ja då förstår jag om hon blev sjuk!

-         Får jag låna pennan av dig farmor, jag behöver skriva lite i lugn och ro!

Och så skriver hon ett O för Oscar, ett T för Titti och ett M för Milla.

På tv är det ett program om en orangutang som håller på att dö.

-         Då blir den en apängel och åker upp till himlen, säger hon. Men sen blir den frisk och åker hem till mig i Lillhaga!

-         Vad heter du i efternamn farmor, frågar hon sedan.

-         Jag heter farmor Anka, skojar jag.

-         Ja, det är ett bra namn nu när vi ska dansa sankta Luciasången, säger hon och så dansar vi medan vi sjunger Luciasången.

När vi har lekt så länge att hon själv vill gå och lägga sig, sjunger hon godnattsånger för mig och för alla råttorna. Hon avslutar med Idas sommarvisa.

-         Och nu så vill jag sjunga, att sommaren är två, sjunger hon och jag skrattar högt.

-         Vad skrattar du åt farmor?

-         Jag skrattar åt dig för att jag är så glad att du finns!

-         Jag tycker om dig till den röda stjärnlampan och tillbaka, säger hon.

-         Och jag tycker om dig så långt som det går att tänka och tillbaka, säger jag.

Hon somnar snabbt och jag stoppar om henne och pussar henne på pannan.


Vilken härlig unge!

Torbjörn Eks svåraste match!




Nu i veckan kunde vi läsa både i Aftonbladet och i LjP att Torbjörn blivit sjuk i cancer. Han berättar själv om sin sjukdom och om sin kamp för att besegra sjukdomen. Han är rak och öppen om hur han upplever sin sjukdom och säger att han bestämt sig för att vinna över sjukdomen. Som den idrottsman han är och van att kämpa kommer han säkert att fixa det.

Lasse och jag från LBK´s styrelse åkte i dag för att hälsa på honom med en blomma från klubben. Vi togs emot med öppna famnen både av Tobbe och hans fru Kia. Vi bjöds på gott kardemummakaffe och slog och ner i soffhörnan i det öppna, varma och hemtrevliga vardagsrummet.

Tobbe var mycket pratsam och jag njöt i fulla drag när han berättade om Rysslandsresor, VM, allsvenska matcher och om sitt arbete på Svenska Spel.

Han är ödmjuk och berättar inte om det vi redan vet. Han har spelat 102 A-lagskamper, är juniorvärldsmästare, har 6 VM-silver , allasvensk i tre klubbar och har ett SM-guld med Ljusdals Bandyklubb.

Vad alla kanske inte vet är att Tobbe även spelade allsvensk fotboll. Kom direkt från Ljusdal och div 3-spel direkt till Allsvenskan och spel i AIK.

Och så berättade han då om den svåraste matchen hittills, den mot cancern.

Han säger att han förlorade första halvlek men att den andra halvleken snart börjar och den tänker han vinna.

Vi i LBK stöder honom i hans kamp, finns med honom i våra tankar och i våra hjärtan.

Den andra halvleken börjar snart Tobbe!

Du ska veta att vi finns med dig, vi är dina medspelare och även om du måste klara den största delen av kampen ensam hoppas jag att du känner att vi är med dig!




Mindre administrativt misstag!




Mindre administrativt misstag, kallar Svenska Bandyförbundet det regelbrott Skutskär gjort genom att använda otillåtna spelare i två matcher. Jag har i dag haft ett långt samtal med tävlingskommittéens ordförande Mats Westling och under det långa samtalet kunde han inte förklara vad de särskilda skälen skulle vara för böter i stället för poängavdrag.

Under samtalet blev det, för mig, mycket tydligt att Skutskär fel-eller misstolkat reglerna, vilket i sig är mycket underligt, och att de inte haft "ont syfte" med att använda otillåtna spelare. Hur man han kalla feltolkning, misstolkning och att man i princip inte försått innehållet i de mycket lättförståliga reglerna för ett mindre administrativt misstag, är för mig en gåta?

Förbundet valde, dessutom, att informera Skutskär under lördagskvällen medan man bedömde att Ljusdal inte behövde informeras förrän på måndag morgon. Det resulterade självklart i att Ljusdals Bandyklubb fick veta beslutet via Skutskärs hemsida. Inte speciellt proffsigt av ett så pass stort förbund som bandtförbundet ändå är.

Reglerna säger att bestraffningen vid användning av otillåtna spelare är poängavdrag men om särskilda skäl föreligger, kan det utmätas böter. I den bedömning de här gjort är de särskilda skälen ett mindre administrativt misstag. Det lilla misstaget Skutskär gjort är tydligen att inte förstå innebörden av det enkla och mycket tydliga regelverk som styr samarbetsavtalen.

Jag kan konstatera att orden administrativt misstag, har totalt olika innebörd för Svenska Bandyförbundet
än det har för mig!

Det är lärorikt att vara ordförande i Ljusdals Bandyklubb!

 


Makalös vinst!



Oscar och Joonas Kakriainen medverkade i dag till att LBK kunde vända underläge 0-4 borta mot Köping till vinst med 4-6. En första halvlek som bjöd på oinspirerat spel från ljusdalspojkarnas sida vilket resulterade i 3-0 i halvtid.

Känslan för oss på läktaren var uppgiven och det såg inte alls ljust ut.
Andra halvlek inleddes med ytterligare ett mål för Köping och nu gick ridån ner totalt.

Så händer något, dom för dagen grön-gula börjar helt plötsligt spela den bandy vi alla vet att dom kan. Attityd, passningar, dribblingar, allt började bara att fungera. Varför och hur det gick till är nog svårt att förklara men så gör Ljusdal mål, och ett till, och ett till och ett till och så står det 4-4.


Hjärtat slår fort och nu börjar det kännas som det skulle kunna att få till ett ledningsmål. Då får Köping en straff! Som Jonas Svensson räddar! Kort efter gör Ljusdal så ledningsmålet och innan domaren blåser av matchen har Ljusdal lyckats göra det avgörande 4-6 

Planens bästa var vår Jari som gjorde sin bästa match för året.

Ljusdal hade sitt nyförvärv Erik Olovsson med och i sin första match i LBK´s färger gör Erik fyra av målen.
Tack för det Erik!

Undrar om jag någonsin mer för vara med om maken till upphämtning och ändring av attityd mitt under pågående match? Tveksamt?  

Just nu känns det härligt att få leda klubben med A-laget som idag gjorde nästan det omöjliga!

Stolt och glad är jag, över laget och över Oscar. Oscar är en kämpe som aldrig vilker ner sig och som i dag
var en av dom som aldrig gav upp! Vilken unge jag har!

Intensiv helg!

Vilken innehållsrik helg!
Först en tokjobbig dag på kliniken, så krävande och så bra. Otroligt intensiva timmar. Förseningar med SJ i fem timmar totalt, hem kl 23.00 på fredag kväll. Iskallt i lägenheten och orkade inte vara vaken och elda, frös för första gången när jag sov, inte bra.

Lördag och sjuk Hasse. På med täcken och ut i hagen med Helge, Gutten, Gull och fålen. Gjorde rent, in med alla hästarna igen och av med täcken. Hem och fick trevligt främmande!
Eldade hela kvällen så det var varmt och skön

Söndag, till stallet, gjorde rent, på med täcken, ut med hästar, in med hästar, av med täcken. Ganska varm dag, bara 23 grader så det blev en lång promenad med fålen. Det är svårt att förstå hur himla stark en fem månaders liten häst kan vara.

Hon krumbuktade sig och försökte stegra sig och gnäggade högt efter mamma den lilla kraken. Var totalt slut när vi kom tillbaka till stallet, flåsade och hade ingen ork kvar i armarna.

Jobbade några timmar, förberedelser till i morgon när jag ska till Gävle på VU-möte.

Till Pace och intervaller i 6 km, 10 min på nya stakningsmaskinen, 20 trampning och 20 min rodd.
I dag var jag nästan lite nöjd när jag kom hem.

Flera telefonsamtal med jobbinnehåll och nu väntar bara dusch och sängen men först måste jag läsa några mail!

God natt på mig!

Fölpromenad!


I dag har jag promenerat med fålen. Hon heter Lycko-Lina och är drygt fyra månader.

 Hasse har gjort illa ryggen så han törs inte leda henne utifall hon rycker till så han får ännu mer ont. Hon är stark som en björn men det gick ganska bra bara vi var ute ur stallet och ur syhåll från mamma.

 Hon försökte stegra sig lite och blev rädd för en bil och andra ljud men i det stora hela var hon duktig. Hon var nog lite rädd också för hon tryckte sig ibland mot mig och gned med huvudet mot min arm. Hon är så himla söt att det nästan gör ont bara att titta på henne!

Känner mig lite nyttig idag, har jobbat en del och förberett inför VU på måndag. Nu får det räcka med helgdagar och bli vardag snart!

Borde åka och springa och få bort alla extra kilon som inte ska vara där dom är. Det är bara att bestämma att nu åker jag.
Punkt slut!

RSS 2.0