Beväpnad son!

Förlust i oväder igen

Sonen beväpnade sig med både klubba och spade i matchen mot Västanfors i lördags. Nu hjälpte inte det eftersom det blev förslust både mot vädret och mot bandymotståndarna.  Glad ser han i alla fall ut att vara. Han är det allra oftast, Oscar.

Oscar är en av de mest postitiva människorna jag känner. Ofta, ofta när jag tycker att tillvaror är tung och trist kan Oscar se något ljust och möjligheter i stället för problem och svårigheter. Han är klok och kan se sambandet mellan orsak och verkan snabbare än de flesta.

Han förgyller min tillvaro och mitt liv och jag är oändligt tacksam över att han är min son. Att jag dessutom förärats med ytterligare två lika fantastiska barn gör att jag ofta känner mig så ofantligt, lyckligt lottad.


I dag ska jag tänka på mina underbara barn och känna tacksamhet oavsett vad som händer!

Yippiee!!



Nu har jag klarat av hela första årskursen på utbildningen! Yippie, yippie, yeah! Helt ofattbart att jag redan gjort färdigt hela årskurs ett?!  Men så är det. Det är alldelse sant för det har Sven-Erik sagt. Han är en av få som jag för tillfället litar på till 100 %. Och det är väl en himla tur att jag litar på honom för då är jag tvungen att lita på när han säger att jag klarat första året på ett mycket bra sätt.

Om de återstående åren är ungefär lika i svårighetsgrad kommer det att fungera. Sista året är det uppsatsskrivning också så då blir det lite annorlunda. Men det behöver jag inte tänka på nu.

I dag ska jag bara vara glad och nöjd att jag gjort färdigt hela första året.



Luktärtor är jag värd! Kan nästan känna doften ! :-)

Utan telefon och bandyvinst!



Attans, jag tappade min mobiltelefon i går. Hela min tillvaro har i dag varit upp och ner. jag kommer inte in på min mail eftersom jag loggar in via sms och kan inte ringa till någon för att göra mig hörd. jag kan heller inte
nås av någon och det känns som om jag är avstängd från kontakt med mänskligheten. Är det någon som känner igen sig?

Tänk så hemskt att jag är så beroende av mobiltelefonen? Tur i oturen att jag inte hade almanackan i mobilen, då hade det varit ännu värre. Har spärrat telefonen och får nyrr Sim-kort till veckan. Telefonen var inte bra så det gjorde egentligen inte så mycket, men alla kontakter ? Säkert tvåhundra kontakter allt som allt. Hua, hua.

Håller på att försöka få faret på min förra mobil och se om det går att föra över de kontakter som finns i den.
Håll tummarna !





Bandyvinst i dag. Seger mot Söderfors med 6-4. Erik Olovsson fick olyckligtvis en skridsko över låret och blev skadad. Efter en fantastisk genomåkning genom väggspel med Oscar åkte han på målvakten och en skridsko skar upp ett långt sår på låret. Det såg allvarligt ut så jag skyndade till omklädningsrummet. Såret var långt och djupt och behövdes nayturligtvis sys. Vår matchläkare fanns genast på plats och började sy. Erik var fortfarande laddad och sa med stark norrländsk brytning:

 -  Kan du i nte skynda dig och häfta ihop ét så att jag kan gå in och spela igen? 

Det är Kirunatakter det! Nu var det ju inte möjligt för Erik att spela mer så vi får se hur lång tid han behöver vila. Han hade annars sett fram emot matchen i morgon mot sitt forna hemmalag Kalix, som han hittills aldrig mött.

Stackars Erik! Men ont krut förgås inte så lätt och jag skulle inte bli ett dugg förvånad om Erik finns på plan i morgon!

Oscar var matchens lirare, igen ! Han kan den pojken!

 


Would you rise again?




"What if you were left with a stone cold heart?
And you were all alone and just fallin’ apart?
Would you rise again? Would you rise again?
What if hope was lost for one hundred days?
And you feel that life was just slippin’ away?
Would you rise again? Would you rise again?
What if?"



Nyss kommit hem från Stockholm och klinikbesök. Så fruktansvärt jobbigt och så fruktansvärt bra. Tänk vilken tur att det är så bra och att jag verkligne förstår att det är livsnödvändigt för mig att få hjälp.

Hann med ett möte i Riksdagshuset och diskuterade påföljer i straffsystemet med Marielle, som var min
sekreterare när jag satt i riksdagen. Nyttigt och givande möte. Marielle har fått nytt jobb men vi ska försöka hålla kontakten med varandra ändå.

Nu är jag jättetrött och ska lägga mig. Två viktiga matcher i helgen, mitt sista kursbrev till Sven-Erik och förhoppningsvis några timmars skrivande. Önskar att det skulle vara färdigskrivet så jag får lugn och ro någon gång!

Se hela bilden






Är bjuden till Oscar och Titti, Milla och Hugo i morgon på middag. Det ser jag fram emot!






Vi ses i morr´n Milla !


Jobb i partiets tjänst!



Från och med nu och fram till valet arbetar jag åt Vänsterpartiet. Det kommer att bli en koncentrerad tid med mycket jobb. Det blir bra för mig. Jag mår gott av att ha mycket att göra. Får försöka att vara klok och inte jobba alltför mycket bara.  Det är svårt när det finns så mycket som behöver göras och det är så roligt.

I dag ska vi bearbeta vårt kommande förslag till Landstingspolitiskt program. Mötet är i Bollnäs så det blir mycket åkande nu under en tid. Efter mötet blir jag kvar i Bollnäs för möte med Hälsninglands Bandyförbund.

I morgon får vi besök av partiets landstingsgrupper från sex av våra grannlän. Det brukar vara trevliga möten med givande och användbar information från partiföreträdare i andra landsting.
Det ser jag fram emot!

För övrigt har jag träningsvärk blandad med ledvärk. Jag har ökat på min träningsdos för att orka med valrörelsen och en och annan halvmara.

Mitt skrivande har gått bra nu en tid och jag kan se att det finns ett slut. Det är så känslomässigt jobbigt så jag ser fram emot den dag då det är färdigt!



RSS 2.0